Bryndís Björnsdóttir

I marts og april 2018 byder vi velkommen til kunstner og skribent Bryndís Björnsdóttir (1983), som FABRIKKENs nye FAIR-resident. Björnsdóttir er født og opvokset i Island, men deler sin tid mellem Reykjavik og Berlin. Hendes kunstneriske praksis centrerer sig omkring situationers brydninger, som sanses og udfordres gennem sociale og kropslige handlinger. Hendes værker kommer til udtryk i film, performative installationer, diskursive platforme og interventioner.

Under sit ophold på FABRIKKEN vil Björnsdóttir udforske Emma Gads rolle og indflydelse på koloniudstillingen i Tivoli 1905 i en søgen efter at finde en sammenhæng mellem nationalisme, modernisering og kønnede arbejdsdelinger. Arbejdet tager udgangspunkt i et eksperimenterende projekt, som udforsker Gads publikation Takt og Tone – Hvordan vi omgaas fra 1918. Björnsdóttirs arbejde vil formidles igennem et installations- og eventprojekt, kaldet Takt og Tone, som vil vokse og tage form undervejs i residency-forløbet. 

Bryndís Björnsdóttir har en BA i kunstteori fra the University of Iceland samt fra Det Islandske Kunstakademi og en MA fra Weissensee i Berlin.

Fakta

FAIR-resident
Marts-april 2018

Links

Bryndís Björnsdóttir

Relaterede emner

Open Call: FAIR residency Copenhagen 2018-19

We expect to call for applications in spring of 2018. Deadline and details will follow.. Læs mere.

Programmer

Residencies er arbejdsophold for internationale kunstnere, der giver mulighed for netværksdannelse og udvikling af d... Læs mere.