Internationalt samarbejde

Nafasi Art Space

FABRIKKEN fungerer som vejleder og samarbejdspartner for Nafasi Art Space - et værkstedsfællesskab og udstillingssted for visuel kunst, beliggende i Dar-Es Salaam, Tanzania. Målet med Nafasi Art Space er at være et samtidskunstcenter i Tanzania, som kan danne platform for udvikling af visuel kunst gennem produktion, udveksling og udstillinger, både lokalt, nationalt og internationalt.
 

Nafasi Art Space rummer pt. 15 værksteder, faciliterer artist ind residency-programmer, arrangerer events med musik, udstillinger, workshops og har ambitiøse planer om at bygge yderligere 20 værksteder plus et medieresearch-rum og at starte et uddannelsesprogram.

Det har været vigtigt for FABRIKKEN at skubbe til det regionale netværk og erfaringsudvekslingen. Derfor samarbejder Nafasi Art Space nu med lignende steder i Kenya, Uganda og Sydafrika . Målet er at blive en del af det internationale netværk, som netop støtter denne slags organisationer overalt i verden, så kunstnere i Tanzania får mulighed for at arbejde, udstille, udveksle erfaringer, rejse osv. Altså det, der er vigtigt for en udøvende kunstner, så kunsten kan blive og har mulighed for at være en seriøs medspiller i samfundet.

Programmet blev startet og betalt af det nu nedlagte CKU.

Relaterede emner

Programmer

Residencies er arbejdsophold for internationale kunstnere, der giver mulighed for netværksdannelse og udvikling af d... Læs mere.

Outreach-programmer

Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design arbejder aktivt med at opbygge et stærkt lokalt netværk i Sundholmskvarteret o... Læs mere.

Om FABRIKKEN

Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design er et produktions- og videnscenter i København, hvor professionelle kunstnere o... Læs mere.