Målsætning

Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design skal være et selvejende, nytænkende og innovativt produktionscenter for professionelle billedkunstnere, designere og beslægtede faggrupper.

FABRIKKEN vil tilbyde attraktive og tidssvarende atelierer med relevante faciliteter og faglig håndværksmæssig ekspertise.

FABRIKKEN ønsker at være en aktiv del af det øvrige samfund og få kunst og design synliggjort som fag.

Fleksible lejemål

Billedkunstnere og designere arbejder i dag i stigende grad projektorienteret. Derfor vil vi gerne, foruden de normale 3-årige kontrakter, udvide muligheden for med kort varsel at udleje lokaler i mindre perioder til specifikke projekter. Dermed bliver det også nemmere for kunstnere fra hele landet at benytte sig af FABRIKKENs lokaler og faciliteter, bl.a. i forbindelse med udstillings- og konkurrenceprojekter i København.

Cross-Over

Kunst og design trives i krydsfeltet mellem forskellige faggrupper. Derfor vil vi fortsat arbejde for, at Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design både huser billedkunstnere, designere, arkitekter, scenografer, keramikere, fotografer, webdesignere og beslægtede faggrupper. Mangfoldigheden og det fælles praktiske arbejde i dagligdagen er til stor nytte og gensidig inspiration.

Erhvervsvirksomheder og ekspertise

Vi vil bevare og arbejde for det unikke innovative miljø, der findes på FABRIKKEN, hvor både private firmaer og kunstnere af forskellige art er tilknyttede. FABRIKKEN fungerer som vidensbank i forhold til alternative og kreative løsninger og tilbyder helt særlige muligheder for kunstproduktion, da den håndværksmæssige ekspertise og de håndværksmæssige faciliteter er lige ved hånden.

Store produktioner

Med vores 1.000 m² store hal vil vi fortsat bevare muligheden for at kunne udføre meget store produktioner som scenografier, megaværker, arrangementer, udstillinger, events og lignende.

Refleksion og forskning

Vi vil sikre muligheden for rum til refleksion og forskning for den enkelte lejer via de mindre lukkede værksteder og moderne arbejdsforhold. Fx vil vi løbende udbygge det trådløse internet.

Relaterede emner

Om FABRIKKEN

Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design er et produktions- og videnscenter i København, hvor professionelle kunstnere o... Læs mere.

Historie

Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design har siden 1992 haft hjemme i det tidligere centralvaskeri på Sundholm. I starte... Læs mere.

Organisation

Fonden FABRIKKEN for kunst og Design er en nonprofit organisation med demokratisk struktur. Den daglige leder er ansa... Læs mere.