Historie

Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design har siden 1992 haft hjemme i det tidligere centralvaskeri på Sundholm. I starten hed det Kulturfabrikken og tilbød billige værksteder til kunstnere, kunstinteresserede fra "vækstlaget" og unge, der brugte huset i forbindelse med aktivering.

Senere kom det til at hedde FABRIKKEN for Kunst og Design. Nemlig i år 2000, da drifttilskuddet bortfaldt, og en gruppe kunstnere gik sammen med den tilbageværende bestyrelse om at omdanne huset til et atelierfællesskab for professionelle kunstnere. Ateliererne blev sat i stand, så de var mere tidssvarende og egnede til professionelt arbejde, antallet blev fordoblet, og man hævede huslejen med 100%.

I overgangsfasen, fra offentligt støttet institution til selvstændig virksomhed, støttede Københavns Kommune med tilskud til ombygning og omstrukturering af administrationen.

FABRIKKEN er, i lighed med mange andre steder i verden, et eksempel på, at industrien flytter ud af byen, og kunstnere overtager de gamle og ramponerede lokaler billigt.

Relaterede emner

Bygningen

Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design ligger i det tidligere Sundholms centralvaskeri og er opført i 1938. København... Læs mere.

Om FABRIKKEN

Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design er et produktions- og videnscenter i København, hvor professionelle kunstnere o... Læs mere.

Galleri

. Læs mere.