Bygningen

Fra vaskeri til kunstfabrik

Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design ligger i det tidligere Sundholms centralvaskeri og er opført i 1938. Københavns daværende stadsarkitekt Poul Holsøe tegnede bygningen, som i dag er erklæret bevaringsværdig.

FABRIKKENs centrale rum udgør en 1.000 m² stor hal uden søjler med mellem 6 og 10 meter til loftet og en særlig shedtags-konstruktion, som giver et fantastisk smukt ovenlys. Rundt om hallen ligger der i to etager atelierer hele vejen rundt. Bygningen er rå og enkelt istandsat.

Funktionaliteten og den særlige tagkonstruktion fik arkitekt og professor ved Kunstakademiets Arkitektskole Mogens Breyen til at kalde FABRIKKEN for "et af de tidligste og mest dristige eksempler på moderne industribyggeri".

Klimarenovering

FABRIKKEN bestræber sig på så vidt muligt at skåne miljøet. I 2013 gik vi derfor over til energibesparende belysning i produktionshallen og fik solceller på taget.

Læs klimarenoveringsrapporten fra 2011.

Relaterede emner

Historie

Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design har siden 1992 haft hjemme i det tidligere centralvaskeri på Sundholm. I starte... Læs mere.

Lej Hallen

Kræver dit værk plads? Har du brug for et rum med højt til loftet og perfekt lysindfald, hvor du kan udfolde dig k... Læs mere.

Galleri

. Læs mere.