Marie Angeletti

November 2012 var den Franske fotograf Marie Angeletti Cph Air kunstner på FABRIKKEN. Marie er uddannet fra Royal College of Art (2009-2011) i London og har forud for sin MFA studeret på International Center of Photography i New York samt ved Bard College, NY under personlig vejledning af den anerkendte amerikanske fotograf Steven Shore.

Under og efter sin uddannelse har hun deltaget i flere gruppeudstillinger i Europa, USA og Asien bl.a. New Contemporaries på Londons International Center of Art (2011) og Show 39 på Humble Art Foundation, New York (2010). Senest har Marie Angeletti været aktuel med solo-udstillingen Mixed Feelings på Cole Gallery, London.

 

Fra et formalistisk perspektiv kan Marie Angelettis praksis synes eksperimenterende, men set med metodologiske øjne er den ganske konsekvent. Hun undersøger nøje den fotografiske mediering og repræsentation, ligesom hun iscenesætter sin egen rolle som fotograf, betragter og ’appropriator’ af samme.

I den forbindelse har Marie Angeletti under en længere periode arbejdet med fotografi af mindre men historisk betydelige kulturgenstande og artefakter på The Victoria & Albert Museum og The National Gallery i London, bl.a. med henblik på udforskning af museologi, installation og kulturel iscenesættelse. I forlængelse af dette projekt har hun selv udtrykt stor interesse for at engagere sig i et projekt på Nationalmuseet og Designmuseum Danmark (tidligere Kunstindustrimuseet).

Fakta

CPH AIR-resident
November 2012

Links

marieangeletti.com