Silja Leifsdottir

Another Brief History of Time

Norsk-islandske Silja Leifsdottir var FAIR-resident på FABRIKKEN marts og april 2009.

Her viste hun sin første soloudstilling i Danmark: "Another Brief History of Time". En udstilling, der udforskede forholdet mellem det rationelle og det irrationelle. Hvilken balance kræves der mellem de to elementer for at drive videnskabens verden fremad?
 

I værkerne afprøver hun en række videnskabelige teorier og vender dem på hovedet. Samtidig udsættes de for naive fortællinger baseret på overtro og forestillinger. En installation tester fx kvantemekanikkens lov omkring et særligt gådefuldt fænomen, tunnelering, som teoretisk set er bevist. Tunnelering indebærer, at partiklerne i et objekt på ét bestemt tidspunkt kan stå på én særlig måde, der vil gøre objektet i stand til at bryde igennem en fast barriere. Fænomenet betyder derfor, at et objekt på et hypotetisk tidspunkt vil kunne tunnelere igennem en betonmur for at gendanne sig selv på den anden side.


Den berømte fysiker Steve Hawkings populærvidenskabelige bog “A Brief History of Time” fra 1988 danner grundlaget for de kunstneriske undersøgelser af kosmiske fænomener såsom sorte huller og The Big Bang.

Om Silja Leifsdottir

Silja Leifsdottir (1984) bor og arbejder i Berlin og er uddannet fra Glasgow School of Art i Fine Art Photography. Hendes praksis spænder over mange medier og udtryk, og fotografiet dokumenterer ofte en performativ hændelse, der præsenteres i en større installatorisk sammenhæng. Leifdottirs værker kredser omkring en fascination af videnskabens logikker og menneskets længsel efter og forsøg på at finde alternative overbevisninger.

Udstillingen blev vist fredag den 17. april 2009.

Fakta

FAIR-resident
Marts-april 2009

Links

siljaleifsdottir.com