Tina Maria Nielsen: A Room of Ones Own

Tina Maria Nielsens udstilling består af skulpturer, der alle hedder "Eget værelse". Titlen har hun taget fra Virginia Wolf, som i 1928 holdt en tale, hvor hun argumenterede for kunstneren behøvede et eget værelse, et årligt fast pengebeløb og at "slå englen i huset ihjel" for at kunne skabe. Selv havde hun svært at ved at "finde sit eget værelse" og endte med at begå selvmord.

Eget værelse

"Eget værelse" favner på én gang det intime rum og det generelle arkitektoniske rum, mens det indeholder selve eksistensen - værelse. At eksistere.


I "A Room of Ones Own" arbejder Tina Maria Nielsen med udvekslingen mellem det 2-dimensionelle og det 3-dimensionelle og med modsætningsforhold som kontur/fylde, ydre/indre, ret/vrang.

Samtidig arbejder hun aktivt med udstillingsrummets begrænsninger. Skulpturerne er i det virkelige rum, men danner også et imaginært rum. De bliver forskydning mellem arkitektur og billede. Er både konstruktion og fortælling.


I skæringen mellem det psykologisk billedlige, det materielt sanselige og det konceptuelt sproglige forsøger Tina Maria Nielsen at vride nye udsagn ud af en traditionsrig kategori.

"A Room of Ones Own" spiller på kunstnerens behov for at manifestere et eget udtryk i det offentlige rum, kunstens særligt indforståede rum og i udvidet forstand menneskets behov for og isolation i et eget mentalt rum.

Fakta

Udstillingen "A Room of Ones Own" blev vist 11. februar 2004 på FABRIKKEN.

Links

tinamarianielsen.dk

Relaterede emner

Tina Maria Nielsen

Tina Maria Nielsen undersøger genkendelighedens logik i overgangen mellem hverdagsrum, værkstedsrum og kunstrum. Mi... Læs mere.

RUNDTENOM på Den Frie

Fredag den 20. april 2012 åbnede udstillingen RUNDTENOM på Den Frie, hvor 4 af FABRIKKENs kunstnere medvirkede.

... Læs mere.