Popop

En række kunstnere og kunstnergrupper fik til opgave at skabe værker på og af FABRIKKENs hvide, mobile vægge, som hidtil var blevet brugt til at skabe udstillingsrummet "The Showroom". En slags white cube i FABRIKKENs store produktionshal.

I det aktuelle projekt bliver kuben fragmenteret, og murene står frit som kæmpe møbelelementer til individuel udnyttelse af deltagerne.

Deltagerne er kendt for at udføre værker, der breder sig mere eller mindre konkret og indtager rummet, meget lig den tidligere installationskunst. Her flyder værkerne dog ikke i ét med udstillingsrummet, men får karakter af maleri og ting, som kan flyttes og installeres fleksibelt, åbent for det specifikke udstillingsrums form og karakter.

Sensibiliteten i forhold til materialets indbyggede egenskaber gør det muligt at lave et konkret, klart og karakterfuldt værk, der leder tankerne i en bestemt retning, men også åbner sig for beskuerens egen verden og hverdag.

Der opstår en intimitet, som lukker op for beskuerens og kunstnerens personlige referencer og historie og ikke mindst vores fysiske omgivelser som huse, trappeopgange, kontorer, værelser, køkkener, døre, vinduer, borde, møbler og andet inventar.

Deltagerne

De 9 kunstnere/kunstnergrupper, som deltog i udstillingen var:

Claus Egemose
Hans Erik Madsen
Jes Wind Andersen
Jeanette Land Schou
Jørgen Fog
Mette Vangsgaard og Tine Maria Kofoed
Torben Ribe
Paint Over! (Torben Ribe, Ivan Andersen, Jonas Hvid, Lars Christensen og Troels Aagard)
Torgny Wilcke

Udstillingen var kurateret af Torgny Wilcke og Claus Egemose.

Fakta

Udstillingen Popop blev vist 13. maj - 3. juni 2005 på FABRIKKEN.

Relaterede emner

Hans Erik Madsen

. Læs mere.