Oven på hinanden til du forsvinder

"Oven på hinanden til du forsvinder" bygger på idéen om collage. Ikke bare teknikken, hvor billede på billede klistres oven på hinanden, til de enkelte dele forsvinder, men på collage som et udvidet felt, hvor forskellige æstetiske elementer samples og mixes. I udstillingen bliver lyd, maleri, installation, skulptur og video bliver således sat sammen.

De bidragende kunstnere er Emil Salto og Jacob Noel, som også har kurateret udstillingen, og Fos, Thomas Knak og Vinyl Terror – Horror.

Vinyl terror – Horror

I hverdagen navigerer vi konstant mellem flere tusinde af visuelle og auditive indtryk. Vi udvælger de elementer, der har relevans for os, og resten betragter vi som støj. "Oven på hinanden til du forsvinder" er et forsøg på at arbejde sammen i nye konstellationer, så de forskellige kunstneres værker filtres ind og ud af hinanden for til sammen at producere en helhed.

Det er derfor op til os som beskuere at bevæge os rundt i udstillingen og selv koordinere de sammenhænge, som umiddelbart giver mening for os. I modsætning til hverdagens collage er der her bevidst tænkt over materialet.

FOS (Thomas Poulsen) & Thomas Knak

"Restoring and sharing what utters" er titlen på FOS' og Thomas Knaks fællesprojekt. Thomas Knak har lavet et sammensat stykke musik, der fungerer som et koordinerende og zappende soundtrack til installationen. Materialet, lyden fra FOS’ performance "The Rastafarian H.C Andersen", bliver i sin genanvendelse til mere end blot lyd. Det bliver til en slags lydkatalog for beskueren.

I installationen arbejder FOS med alt det materiale, som samler sig omkring os i det offentlige rum og idéen om, hvordan vi kan overtage denne uendelige mængde materiale og selv sætte en dagsorden, så støj transformeres til sociale værdier.
 

FOS & Thomas Knak

Vinyl terror – Horror (Greta Dahl Christensen & Camilla Tygstrup Sørensen)

Vinyl terror – Horror har sammensat og bygget instrumenter af kasseret lydudstyr, som i sit collage-trashede udtryk bliver til nye selvstændige objekter. Samtidig har de splejset til nogle vinylplader, som de i deres performance til åbningen anvendte og afspillede på de sammensatte instrumenter.
 

Vinyl terror – Horror

Jacob Noel

I værket "The plumming factor" opløser Jacob Noel en arkitektonisk funktion med træudskæringer og står tilbage med de linier af mellemrum, som kommer til syne via en bagvedliggende lysinstallation. De arkitektoniske linier går igen i den anden del af værket, hvor han arbejder med skala og form i de approprierede huse.
 

Jacob Noel

Emil Salto

I Emil Saltos to malerier arbejder han med erindringer. Hans maleproces er en slags mental collage, hvori han forsøger at gøre sine subjektive erindringer almene. Billederne spørger til, hvad erindring er. Rummene i hans malerier virker umiddelbart realistiske, men i sammenstillingen af de samplede elementer opstår et rum, et mentalt rum, hvor tiden er opløst.

Jacob Noel (tv) og Emil Salto (th)

Støtte

Udstillingen er støttet af Kunstrådets Billedkunstudvalg og Københavns Kommunes Billedkunstudvalg.

Fakta

Udstillingen Oven på hinanden til du forsvinder blev vist 29. oktober - 16. november 2005 på FABRIKKEN.