Hjemme bedst

I "Hjemme bedst" får vi en række kunstnere og designeres personlige fortolkning af en funktion til hjemmet, fx en spise- eller sovefunktion.


Alle disse funktioner mødes i et ”fælles hjem”, hvor de giver et samlet bud på og stiller spørgsmålstegn ved, hvordan vi indretter vores hjem i dag.

Hjemmet har altid været afslørende. Den måde vi indretter os på, fortæller noget om, hvordan vi gerne vil opfattes som mennesker, og hvordan vi opfatter verden.

Et ordnet og opryddet hjem med mange reoler og skuffemøbler udstråler, at du har styr på livet og dig selv. Samtidig kan det være en reaktion på en kaotisk og travl omverden. Omvendt signalerer stearinlys og varme farver hygge og afslapning. Et sted, man har det rart sammen. Ligesom disse elementer kan være en reaktion på, at hverdagen er upersonlig og ”kold”.

De inviterede designere og kunstnere arbejder alle til dagligt med eksperimenterende ruminstallationer, hvor de med formgivning, farver, forskellige materialer og lys undersøger, hvordan man skaber nye rum og måder at bruge dem på. De er kendt og respekteret for deres banebrydende og nyskabende design og kunst og er med til at definere rammerne for den fremtidige udvikling indenfor rumforståelse.

Deltagerne

De udstillende kunstnere og designere var BankMalbekRau (Lone Bank, Christina Malbek og Tanja Rau (DK), Andreas Schulenburg (DE/DK), Sybille Kesslau (DE), Sven Anwar Bibi (DE), Isabelle Leijn (NL), Gopingpong (Laurent Farioli, Charlott Karlsson ogThomas Thomat Frederiksen (DK)).

Udstillingen er kurateret af Claus Bjerre.

Tak til

Udstillingen er støttet af Montana, Københavns Kommunes Billedkunstudvalg, Kunstrådet, og Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968.

Fakta

Udstillingen "Hjemme bedst" blev vist 10.-21. oktober 2005 på FABRIKKEN.