Enter the Dragon

Et frontalangreb på den hvide kubes postulerede objektivitet. En overdådig billedstorm for fuld udblæsning med eget soundsystem.
En totalinstallation med tegning og maleri i centrum.


Michael Boelt Fischer og Thorgej Steen Hansens udstilling "Enter the Dragon" nedbryder det traditionelle kunstrums ”objektive” og upersonlige attitude ved at hente inspiration fra middelalderens wunderkammer, romantikkens saloner og det sekteriske drengeværelses intimitet og fascinationsdyrkelse.

Arven fra de romantiske, overfyldte og stemningsmættede saloner kommer til udtryk i de to kunstneres ophængninger. De udnytter vægpladsen til det yderste, så de enkelte værker (tegninger, malerier og prints) umiddelbart mister deres individualitet og fremstår som momenter i et fælles flow. Der opstår en billedmæssig labyrint uden naturlig rute mellem de udstillede værker, så beskueren selv må finde vej gennem udstillingens ordnede kaos.

Udvendigt er Showrooms mobile, hvide vægge klædt på til fest i en overdådig farvepragt af løst hængende stof, hvis farver relaterer sig til musikken, som strømmer ud af udstillingens soundsystem til ferniseringen. Et soundsystem, der sammen med de to kunstneres fælles pladesamling, vil være til fri afbenyttelse i hele udstillingsperioden.

Fakta

Udstillingen "Enter the Dragon" blev vist 11. marts - 1. april 2006 i Showroom på FABRIKKEN.

Links

mbfischer.com

thorgejsteenhansen.com