Mind the Gap

Ann Lislegaard, Ursula Nistrup og Camille Norment udformer kunstneriske projekter på og omkring FABRIKKEN.

FABRIKKEN ligger i et broget område med det gamle Sundholm Hospital, hjem for ældre, børnehave, psykiatriske og sociale behandlingshjem, ungdomsfængsel, almene boligbyggerier, det nye DR tegnet af Jean Nouvel, metroen, IT-Universitetet, KUA og det attraktive galleridistrikt.

I projektet "Mind the Gap" iscenesætter Ann Lislegaard, Ursula Nistrup og Camille Norment områdets kompleksitet og atmosfære. De peger på kløfterne og kontrasterne og opfordrer os til at reflektere over vores færden i området. Alle tre arbejder med rum og nye medier, men det kunstneriske udganskpunkt er forskelligt.

Ann Lislegaard har komprimeret lyden fra ’2001: A Space Odyssey’ af Stanley Kubrick og afspiller den 8 minutter lange sekvens en gang i timen uden for FABRIKKEN. Værket udfordrer normative kategorier og sproglige konstruktioner og giver en poetisk, fiktiv og nuanceret oplevelse af stedets udvikling både rumligt og menneskeligt.

Ann Lislegaard: SCIENCE FICTION_3112 (after a Space Odessey 2001) (8.5 min, 2007)

Ursula Nistrup reflekterer over et urealiseret projekt af den amerikanske koncept- og installationskunstner Michael Asher. Ved at optage fire forskellige lydsekvenser i området og afspille dem ved FABRIKKEN skaber hun en mur af lyde og sætter fokus på, at vi ikke blot ser de rum, vi befinder os i, men også forholder os til lydene omkring os.

Ursula Nistrup: A Sound Work in Four Parts (Audio loop, text, 2007)

Camille Norment er optaget af, hvordan kroppen skaber betydning gennem samspillet med omgivelserne. På FABRIKKEN arbejder hun med et rum, som åbner sig mod Sundholm med store glaspartier. Indefra kan man kigge ud og omvendt. Via lyde optaget udenfor skaber Norment et fysisk og psykologisk rum, der rummer muligheden for en ny social situation for de mennesker, der færdes i området.

Camille Norment: The Hollow – Wishing Cave (6 channel audio installation, 2007)

Støtte

Udstillingen er støttet af Kunstrådet, Københavns Kommune, Bikuben Fonden og Calamus.

Camille Norment: The Hollow- Beyond Violet (UV Light Installation, 2007)

Fakta

Udstillingen "Mind the Gap" blev vist 21. september 2007 på og omkring FABRIKKEN.