Karin Lorentzen - Den Hele Verden

Den Hele Verden kommer til verden i hallen

Karin Lorentzen arbejder her i starten af 2014 med de sidste detaljer på en støbeform, der skal give form til skulpturen Den Hele Verden. Skulpturen skal udstilles i den historiske have ved Glorup Gods på Østfyn, som H.C. Andersen blandt andre hyppigt besøgte. Værket skabes som en del af kunstprojektet Geist Glorup.
Inspireret netop af H.C. Andersens eventyr Den Lykkelige Familie skal det endelige værk, støbt i massiv beton, afbillede skyggerummet og dermed tomrummet under en gruppe skræppeblade. Skulpturen støbes med en hældning, så der på årets længste dag d. 21. juni kl 13:11:39 ikke falder en skygge bag den. 
 
I eventyret Den Lykkelige Familie fortælles historien om to snegle, der bor under skræpperne et sted i parken. I lykkelig uvidenhed lever de deres liv, som om hele verden er skabt for dem - samt i troen om, at netop deres familie er finere og bedre stillet: ”Der er rigtignok gjort mere for os end for alle andre skabninger; man kan da se, at vi er herskabet i verden!”
 
H.C. Andersens samfundskritiske belysning af selvtilstrækkelighed er ifølge Karin Lorentzen desværre stadig at finde i samtiden og derfor relevant at arbejde med. 

Selve støbeformen ligner i sig selv et kunstnerisk og kompliceret regnestykke med silikoneblade og høje vægge af tilskåret flamingo. Den afspejler meget tydeligt et vigtigt aspekt af Karins arbejdsmåde  – nemlig at udfordre materialerne og teknikkerne i tilblivelsesprocessen til sit yderste.

Flamingovæggene er skåret ud af en computerstyret robot, der med stor nøjagtighed bevæger sig igennem materialet med en glødetråd. Med denne teknik er det muligt at lave en meget præcis og facetteret støbeform, hvis aftryk med stor nøjagtighed læner sig op ad naturens organiske mangfoldighed.
 
Natur og højteknologi sættes i Den Hele Verden i tæt forbindelse og synliggør således en kort afstand mellem det romantiske og det programmerede.
 
Nu venter vi blot på betonen!