The Truth Behind Small: Minde om vold

Udstillingen "Minde om vold" af The Truth Behind Small opfordrer til dialog og åbenhed omkring vold samt nedbrydning af stigmaer. 
 
Duoen The Truth Behind Small, som består af billedkunstner Linda Bjørnskov og arkitekt Maya Peitersen, er aktuel med udstillingen "Minde om vold" ved Vejen Kunstmuseum.

13 ord om vold

Værket omfatter 13 skulpturer, hver sammensat af flere lag træplader skåret i organiske former og forskellige størrelser. Hver skulptur repræsenterer et ord, eksempelvis ‘søvnløs’ og ‘uren’. Hvert ord har flere betydningslag, og tilsammen udtrykker de kunstnernes personlige oplevelser af vold. Med disse tretten ord ønsker kunstnerne blandt andet at lede vores tanker hen på forholdet mellem voldsofre, gerningsmænd og samfundet i øvrigt.
 
Skulpturerne er malet i farver, der har en grad af gennemsigtighed, hvilket afspejler kunstnernes ønske om mere gennemsigtighed om emnet vold. 
 
Værket forsøger at rykke ved nogle af de begreber, vi bruger, når vi taler om vold. Eksempelvis er der forskel på at blive kaldt ‘voldsoffer’ og ‘én, der har været udsat for vold’. Træskulpturerne tager udgangspunkt i, at der er stigmaer og følelser af skam forbundet med vold. Har man været udsat for vold kan man eksempelvis opleve at blive mødt med mistro og anklager om, at det er selvforskyldt. 

I en intim ramme

"Minde om vold" er udstillet i Peitersens artspace Dansk Standardpoesi, en træboks med en grundplan på 2,30 x 2,30 meter. Rummets lille størrelse bringer kunstneren og beskueren meget tæt på hinanden. Bjørnskov og Peitersen har netop prioriteret denne intimitet, fremfor tungere former for formidling, i udstillingen af deres værk. 
 
Udstillingen "Minde om vold" kan opleves i Dansk Standardpoesi på Museumspladsen ved Vejen Kunstmuseum fra 27. juli – 7. september 2014.

Relaterede emner

Lej Hallen

Kræver dit værk plads? Har du brug for et rum med højt til loftet og perfekt lysindfald, hvor du kan udfolde dig k... Læs mere.

Christian Yde Frostholm

Christian Yde Frostholm er billedkunstner og forfatter. Han har udgivet bøger siden 1985, senest rejsebogen Par... Læs mere.

Isabel Berglund: Floating Island of Pearls

Tekstilkunstneren Isabel Berglunds megaværk Floating Island of Pearls, der kan beskrives som en strikket collage, ha... Læs mere.