Conny Karlsson Lundgren

Conny Karlsson Lundgren, "Danseaktion No 1" Collage/work in progress 2016. Mikrofilmer: Det Kongelige Bibliotek

Conny Karlsson Lundgren (SE) er FABRIKKENs FAIR Artist In Residence i februar, marts og april måned. Under sit ophold vil kunstneren researche og forberede optagelser til et filmværk, der fokuserer på historiske politiske rupturer i det ddanske LGBTQ-miljø.

Conny Karlsson Lundgren er en svensk billedkunstner med base i Stockholm og Berlin. Gennem film, tekst, billedmateriale og dokumentar kaster han lys over grænserne mellem sociale, politiske og private identiteter. Hans praksis grunder sig i en fascination af flygtige, utilsigtede spor og øjeblikke, som tilsammen udfordrer de store fortællinger. Lundgren tager ofte afsæt i arkivet, der optræder som et aftryk af et samfund, der handler mere om kontrol end om information.

Under sit residency vil Lundgren arbejde med tidlige venstreorienterede queer-fællesskaber så som de danske Bøsseaktivisterne; en lille, ekstremistisk homoseksuel udbrydergruppe fra det mere konservativt orienterede F-48. Gruppen var aktiv i 1970'erne og udfordrede normative strukturer, binære kønssystemer og kapitalisme gennem performative aktioner og visionær ekstremistisk tænkning. Lundgren fokuserer på en serie "danseaktioner", som gennemførtes på forskellige offentlige pladser, en direkte kommentar på "danseforbudet", der forbød mænd at danse med hinanden i offentlige rum og pladser. Dette blev den første serie offentlige aktionerBøsseaktivisterne gennemførte, samtidigt med at de organiserede sig, formulerede sine ideologier og senere blev Bøssernes Befrielses Front. De var i forbindelse med andre europæiske venstreorienterede bevægelser som den tyske Homosexuelle Aktion Westberlin, franske Homosexuel d’Action Révolutionnaire og den svenske Röda Bögar. I 1970'erne skete der en række brud i flere af de europæiske LGBT-bevægelser imellem de marxistiske og feministiske fraktioner, som splittede flere af disse fællesskaber indefra. "Danseaktionerne" har fået et mytisk skær og med flydende fakta, arkivmateriale og ephemera arbejder Lundgren på en rekonstruktion af hændelserne.

Conny Karlsson Lundgren, Koncert Né Vitin 2014, Film stills, 2014. Cinematography: Donika Lekaj
Conny Karlsson Lundgren, Y’all Better Quiet Down!/Hallå, kan ni lugna ner er! Film stills, 2013. Cinematography: Minka Jakerson
The project is supported by Iaspis, the Swedish Arts Grants Committee's International Programme for Visual Artists

Fakta

FAIR resident
Februar, marts, april 2016

Links

Conny Karlsson Lundgren

Relaterede emner

Open Call: FAIR residency Copenhagen 2018-19

Applications for the residency period 15 August 2018 – 15 August 2019 will be accepted until 4 June 2018.D... Læs mere.