Signe Vad

Signe Vad (1967) er uddannet fra School of Photography at University of Gothenburg i 2009. Hendes kunstpraksis omfatter forskellige medier som fotografi, videokunst, installationer og webstream kunstprojekter. I sit arbejde udforsker og undersøger kunstneren filosofiske spørgsmål, som sætter fællesskabet og politiske vilkår på spidsen. Signe Vads kunstneriske praksis tager ofte afsæt i personlige erfaringer, og igennem en proces af metaforiske og sanselige overvejelser, eksperimenter og valg finder hun frem til værkernes udsagn. Hendes værker bærer ofte på en kommentar, om hvordan vi skaber og forholder os til verden, og hvordan vi kan eksistere i kraft af et større fællesskab.

Signe Vad er initiativtageren på forskellige kunstnerstyrede udstillingssteder og -platforme i København, blandt andet Galleri Signe Vad_I skabet (2005-2011), og TYS (2014-2015). Senest står hun bag en ny kunstnerisk intervention, KRÆ Syndikatet (2017-), som har base i den brune kødby, København.

”Jeg forholder mig til alt det, der foregår i den her tossede verden og hvordan vi lever i den. Den frustration går jeg altid med. Så i virkeligheden kunne jeg tage næsten ethvert objekt i mit atelier og putte det ind i en fortælling som tilsammen bliver en kommentar til samtiden.” SV

Death to the death star - i don't want to move to mars, 2019.