Miina Hujala

I januar og februar 2018 gæster Miina Hujala (1983) FABRIKKEN, som resident tilknyttet FAIR-programmet. Hujala er billedkunstner og kurator med base i Helsinki, hvor hun driver udstillingsstedet Alkovi, i fællesskab med kunstneren Arttu Merimaa. Hujala er desuden kurator og koordinator for HIAPs residencyprogram, Connecting Points, som er et finsk-russisk udvekslingsprogram.

Hujalas kuratoriske aktiviteter tager udgangspunkt i en konstant søgen efter at finde nye måder at præsentere og udstille kunst. Hun beskæftiger sig ofte med begreberne sandhed og virkelighedsopfattelse, som problemstillinger for retfærdiggørelse af ens handlinger og adfærd. Gennem sit mangeårige arbejde med Alkovi, og med kuratorgruppen omkring initiativet har Hujala medvirket til at udvide kunstens muligheder og rammer gennem seminarer, internationale samarbejder og udgivelser.

Udstillingsstedet Alkovi er beliggende i Kallio distriktet i et lokalområde præget af fattigdom og sociale tiltag i Helsinki. Alkovi adskiller sig fra mange andre udstillingsrum ved at være et facadevindue, som vender ud mod et livlig bytorv. Med sin otte meter i bredden og halvanden meter i dybden er lokalet en åben platform for offentligheden. Her ligger fokus i interaktionen mellem kunstnernes praksis, og den kontekst som opstår i det omgivende miljø og rummets særlige arkitektur. Det har resulteret i lanceringen af eksperimenterende projekter, som udfordrer måden at tænke kunstneriske oplevelser på.

Under sit ophold på FABRIKKEN arbejder Miina Hujala på at indkredse et nyt projekt, der tager udgangspunkt i kunstneriske praksisser, der beskæftiger sig med at skabe en bedre verden. Hujalas research i København centrerer sig derfor omkring kunstnere, institutioner og udstillingssteder, som arbejder med emner som eksempelvis klimaforandring.  

Miina Hujala har en MA i kunst og design fra Aalto Universitet samt en kuratorisk MFA fra Kunstakademiet i i Helsinki, Finland. 

Fakta

FAIR-resident
Januar-februar 2018

Links

Miina Hujala

Alkovi

Relaterede emner

Open Call: FAIR residency Copenhagen 2018-19

Applications for the residency period 15 August 2018 – 15 August 2019 will be accepted until 4 June 2018.D... Læs mere.

Programmer

Residencies er arbejdsophold for internationale kunstnere, der giver mulighed for netværksdannelse og udvikling af d... Læs mere.

The Factory of Art & Design foundation

FABRIKKEN / The Factory of Art & Design foundation is a production and resource center in Copenhagen, where profe... Læs mere.