Bryndís Björnsdóttir

I marts og april 2018 byder vi velkommen til kunstner og skribent Bryndís Björnsdóttir (1983), som FABRIKKENs nye FAIR-resident. Björnsdóttir er født og opvokset i Island, men deler sin tid mellem Reykjavik og Berlin. Hendes kunstneriske praksis centrerer sig omkring situationers brydninger, som sanses og udfordres gennem sociale og kropslige handlinger. Hendes værker kommer til udtryk i film, performative installationer, diskursive platforme og interventioner.

Under sit ophold på FABRIKKEN vil Björnsdóttir udforske Emma Gads rolle og indflydelse på koloniudstillingen i Tivoli 1905 i en søgen efter at finde en sammenhæng mellem nationalisme, modernisering og kønnede arbejdsdelinger. Arbejdet tager udgangspunkt i et eksperimenterende projekt, som udforsker Gads publikation Takt og Tone – Hvordan vi omgaas fra 1918. Björnsdóttirs arbejde vil formidles igennem et installations- og eventprojekt, kaldet Takt og Tone, som vil vokse og tage form undervejs i residency-forløbet. 

Bryndís Björnsdóttir har en BA i kunstteori fra the University of Iceland samt fra Det Islandske Kunstakademi og en MA fra Weissensee i Berlin.

Fakta

FAIR-resident
Marts-april 2018

Links

Bryndís Björnsdóttir

Relaterede emner

Open Call: FAIR residency Copenhagen 2018-19

Applications for the residency period 15 August 2018 – 15 August 2019 will be accepted until 4 June 2018.D... Læs mere.

Programmer

Residencies er arbejdsophold for internationale kunstnere, der giver mulighed for netværksdannelse og udvikling af d... Læs mere.