Open Call / kurator søges til Alt_Cph 2020

FABRIKKEN søger en kurator, der har lyst til at prøve kræfter med Alt_Cph 20

Alt_Cph er FABRIKKENs messe for kunstnerdrevne udstillingssteder og alternative platforme. Messen har historisk været centreret omkring det selvorganiserede udstillingsmiljø og vil fortsat have dette område som sit fokus. Alt_Cph ønsker at fremhæve og udforske den kunstnerdrevne og selvorganiserede del af kunstscenen og skabe netværk på tværs af grænser byer, lande og fag.

Alt_Cph afvikles som regel med en ny kurator fra år til år. Med dette open call håber vi at finde frem til en ny spændende vinkel på de kunstnerdrevne scener.

Blandt kuratorens opgaver er

• Idé, organisering og planlægning af Alt_Cph 19

• Fundraising

• Koordinering af samt kommunikation med de deltagende udstillingssteder

• Plan for praktisk opbygning af messen

• Samarbejde med en eller flere andre festivaller/events i København

• Afrapportering (i samarbejde med koordinator)

Vi forventer, at ansøgere har en kunstfaglig baggrund, godt kendskab til den selvorganiserede del af kunstscenen, er kommunikativt orienteret og er vant til at arbejde med projektøkonomi. Derudover er det en ubetinget fordel at have godt humør og gode samarbejdsevner.

Ansøgningen skal omfatte en tidsplan for gennemførsel af Alt_Cph 20. Kuratoren skal arbejde tæt sammen med en koordinator, som ansættes efterfølgende i samarbejde med kuratoren. Såfremt man ønsker at ansøge som kurator-koordinatorteam, er det en mulighed.

Blandt koordinatorens opgaver er

• Formidling og presse

• Planlægning af omvisninger

• Økonomisk tovholder (i samarbejde med kurator)

• Fundraising

• Afrapportering (i samarbejde med kurator)

Alt_Cph har et garanteret grundbeløb på 150.000 kr. i 2020, og øvrige midler indhentes gennem fundraising.

Bag Alt_Cph er, udover FABRIKKENS ledelse, en gruppe af kunstnere fra FABRIKKEN, hvis opgave det er at vejlede, være praktiske sparringspartnere og hjælpe til under afviklingen af messen. 

Deadline for ansøgninger: Vi inviterer til samtale løbende – søg derfor hurtigst muligt.

Send et idéoplæg på maks. én side, tidsplan samt cv m. relevante tidligere erfaringer. Yderligere spørgsmål kan stiles til leder Marie Louise Helveg Bøgh på ml@ffkd.dk eller på +45 3254 9424.

For mere information se www.altcph.dk samt www.ffkd.dk

Links

Alt_Cph

Relaterede emner

Om FABRIKKEN

Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design er et produktions- og videnscenter i København, hvor professionelle kunstnere o... Læs mere.

Alt_Cph

En gang om året står FABRIKKEN på den anden ende, nemlig når Alt_Cph, Københavns alternative kunstmesse for kuns... Læs mere.

Alt_Cph 2016

Københavns alternative kunstmesse Alt_Cph samlede i 2016 platforme og initiativer, der med forskellige værktøjer s... Læs mere.