Outreach-programmer

FABRIKKEN i Sundholmskvarteret

Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design arbejder aktivt med at opbygge et stærkt lokalt netværk i Sundholmskvarteret og skabe rammer for dialog gennem kunstneriske workshops. Siden 2009 har FABRIKKEN søsat en række deltagerbaserede kunst- og outreachprojekter, som inddrager borgere fra lokalområdet. Læs mere om programmerne herunder.

Robotter – undervisning i Arduino og programmeringens kreative muligheder

Sammen med billedkunstner Henrik Menné har børn og unge mulighed for at eksperimentere med design og programmering af robotter. I løbet af workshoppen designes og dekoreres robotterne, så de får deres eget udtryk og personlighed. I den kreative proces oplever eleverne hvordan teknologi, kunst og design smelter sammen. 

Læs mere om Robotter – undervisning i Arduino og programmeringens kreative muligheder

FerieCamp 2018: Troldens bevægelser med Ingrid Skovgaard

Hver dag i påskeferien 2018 har nysgerrige børn på Sundby Idrætspark sammen med kunster og tidligere danser Ingrid Skovgaard udforsket forunderlige fortællinger og sagn om trolde. I et forunderligt univers fyldt med sanseindtryk, overraskelser og fantasi har de lyttet til gamle troldehistorier, danset til rytmisk og klassisk musik fra hele verden, lavet ekspressive tegneøvelser med kroppen - Alt sammen for at blive klogere på det sjove og eventyrlige væsen.

Læs mere om FerieCamp 2018: Troldens bevægelser - En workshop om at se, forstå og tale med sin krop

 

 

 

FerieCamp 2017: Skraldekunst med Ruganzu Bruno Tusingwire

Kunstneren, Ruganzu Bruno Tusingwire fra Kampala, Uganda, er i residence i World Wide Air-programmet i juni og juli 2017 og vil i disse to måneder lave et længere workshopforløb for børn og unge i Sundholmkvarteret i samarbejde med FerieCamp og Statens Museum for Kunst. Tusingwire arbejder med at skabe legepladser og -redskaber af affald sammen med børnene. Grundtanken er at ændre børnenes selvopfattelse fra forburgere til producenter. 

Læs mere om FerieCamp2017: Skraldekunst med Ruganzu Bruno Tusingwire

Det Perfekte Menneske

Det Perfekte Menneske er en 4 dages workshop for børn og unge i 5.-9. klasse. Projektet lægger vægt på biologi, skulptur, tekstimprovisation og formidling. Det hele starter med et besøg på Medicinsk Museion og derefter workshop på FABRIKKEN for Kunst & Design. 

Læs mere om Det Perfekte Menneske

Tag Plads!

Tag Plads! er et workshopprogram for unge i Sundholmskvarteret, som har udfoldet sig på FABRIKKEN og i det omkringliggende byrum. På tværs af etnicitet og social baggrund arbejder deltagerne med kunstneriske processer og metoder, og sammen med kunstnere og designere fra FABRIKKEN udformer de kreative byrumsprojekter til deres eget kvarter. 

Læs mere om Tag Plads!

Om FABRIKKENs outreach og tidligere afholdte programmer.

Outreach

FABRIKKEN og Konstitutet i Malmö samarbejdede fra juli 2015 til december 2016 om Outreach, et projekt hvor børn, unge og kunstnere mødtes i kunstnerdrevne workshops. Målet var at give børn og unge indsigt i kreative metoder og på den måde fremme selvstændigheden i den enkelte, samtidig med at kunstnerne fik erfaring med pædagogisk arbejde med ungangspunkt i kunsten. Programmet er støttet at Kulturkontakt Nord.

Læs mere om projektet Outreach.

Tak til

Vores outreach-arbejde har gennem årene kun været muligt på grund af støtte fra en række generøse bidragsydere.

Relaterede emner

Det Perfekte Menneske

Det Perfekte Menneske er et interdisciplinært kunstprojekt med vægt på biologi, skulptur, tekstimprovisation og fo... Læs mere.

Tag Plads! Blog

Den ottende udgave af Tag Plads! hedder "Byens rum, mosaikker og vores symboler", og er en kunstworkshop på fire dag... Læs mere.

Book en workshop

Kender du en skoleklasse eller en gruppe unge, som har lyst til at få undervisning af en professionel kunstn... Læs mere.