Ny FAIR-resident Marieke Verbiesen

Tag godt imod Marieke Verbiesen, som er FAIR residency-kunstner i februar og marts. Marieke er uddannet mediekunstner fra Minerva Kunstakademi, Groningen, Holland og har arbejdet med forskellige projekter inden for elektronisk kunst og interaktivt design siden 2003. Marieke er oprindeligt fra Holland, men nu bosat i Bergen. Ved siden af sin kunstpraksis arbejder hun for Bergen Center for Elektronisk Kunst og underviser på Kunsthøgskolan, Bergen.
 
Marieke arbejder med forskellige generationer af computere og software og blander gerne ny interaktionsteknologi og motion tracking med fx 8bit-teknologi og DIY-principper.
 
I forbindelse med sit residency i København skal Marieke producere et interaktivt værk til en udstilling på Nikolaj Kunsthal, der har fernisering i løbet af foråret.
 
Der er mulighed for at hilse på Marieke og stifte bekendtskab med hendes live-animation på lørdag d. 22. februar, hvor hun står for en remix-workshop på Statens Museum for Kunst. Her vil Marike demonstrere, hvordan hun laver sine live-animationer med billeder fra SMKs samling. Publikum er inviteret til at animere med. Workshoppen er arrangeret i et samarbejde mellem BYOB (Bring Your Own Beamer), FOKUS videokunst-festival på Nikolaj Kunsthal, SMK og FROST festivalen.
Læs mere om de øvrige events og BYOB her:
 
Marieke afholder artist talk onsdag d. 12. marts på FABRIKKEN. Mere information følger. 
Eksempel på live-animation af Marieke Verbiesen

Links

marieke.nu

Relaterede emner

Ny CPH AIR-resident: Emma Smith

Den britiske kunstner Emma Smith er netop kommet til Danmark. Hun skal i februar og marts arbejde med projektet HOME ... Læs mere.

Open Call: FAIR residency Copenhagen 2018-19

Applications for the residency period 15 August 2018 – 15 August 2019 will be accepted until 4 June 2018.D... Læs mere.

Ny CPH AIR-resident: Daniel McGrath (USA)

Juni og juli måneds CPH AIR-kunstner er nu landet i DK – nemlig amerikanske kunstner Daniel McGrath fra St. Louis,... Læs mere.