Tag Plads! Blog

Den ottende udgave af Tag Plads! hedder "Byens rum, mosaikker og vores symboler", og er en kunstworkshop på fire dage for to sjette klasser. 

Eleverne lærer blandt andet om processen fra ide og skitsering til udfærdigelse og udstilling af et symbolsk værk. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Tag Plads! 8: Et ungdommeligt udtryk i et gammelt medie

Eleverne skal i par udforme dekorative mosaikker på sekskantede betonfliser, Bellahøjflisen, og disse placeres og integreres til sidst i et udvalgt byrum. 
 
I fællesskab skal eleverne udforme et mønster i mosaik ud af et selvvalgt symbol. Symbolerne kan tage udgangspunkt i deres personlige identitet, interesser og relationer, men det kan også være mere universelle symboler, som de unge vælger at arbejde videre med og gøre til deres egne.
 
Det er den kunstneriske proces, der er i centrum, og eleverne får erfaring med at arbejde fra idéudvikling og skitsering til det færdige værk. De får også teknisk og æstetisk erfaring med materialet.
 
De endelige mosaikfliser skal tilføre visuelt smukke elementer til de udvalgte byrum i form af farver og motiver som tiltrækker os, inspirerer os, og minder os om noget, vi kender.

Baggrund for workshoppen

Mosaik har igennem historien været brugt til udsmykning af både det private og offentlige rum.

I romersk og mellemøstlig arkitektur er mosaikvægge, -lofter eller -gulve igennem årtusinder blevet brugt til at forstærke et rums særlige funktion eller kendetegn. Mosaikkerne er blevet brugt som en form for ”interventioner” i rummene, med henblik på at skabe særlige pittoreske effekter, stemninger, eller til at formidle historier. Også herhjemme er mosaikkunsten en del af en lang tradition for dekorering og udsmykning af vores offentlige rum, særligt i kirker. 

Dekoration og udsmykning er vigtige elementer i byens rum, da de stimulerer sanserne og opfordrer til refleksion. Ofte er byrum i vores nærområde anlagt med tanke på forskellige funktioner og fysiske udfoldelsesmuligheder, men de savner det visuelle raffinement og noget, der kan udfordre og inspirere vores ånd og visuelle sansning. 

Børn og unge har deres eget visuelle sprog, med symboler, der omgiver dem i det daglige, men som de sikkert ikke tænker på som noget særligt. I workshoppen vil vi fokusere på disse visuelle symboler og deres betydninger i dekorative mønstre. 

Tidligere afholdte Tag Plads!-workshops.

Fakta

Datoer:

20.-23. oktober 2014:
6. klasse fra Amager Fælled Skole.

3.-6. november 2014:
6. klasse fra Peder Lykke Skolen.

Undervisere: Carina Zunino og Karen Land Hansen.
Begge er tilknyttet Værkstedet på Statens Museum for Kunst.

Workshoppen er blevet til i et samarbejde mellem Fabrikken for Kunst og Design og Kulturboost/Skole & Fritid i Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Workshoppen er venligst støttet af Kunstrådets huskunstnerpulje samt Kulturboost.

Links

Tidligere afholdte Tag Plads!-forløb

Relaterede emner

Outreach-programmer

Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design arbejder aktivt med at opbygge et stærkt lokalt netværk i Sundholmskvarteret o... Læs mere.

Book en workshop

Kender du en skoleklasse eller en gruppe unge, som har lyst til at få undervisning af en professionel kunstn... Læs mere.

Lej Hallen

Kræver dit værk plads? Har du brug for et rum med højt til loftet og perfekt lysindfald, hvor du kan udfolde dig k... Læs mere.