FABRIKKEN på Art Matter Festival 2024
25. april 2024
Den 23. maj – 1. juni løber Art Matter Festival 2024 (tidl. Art Week) af stablen. FABRIKKEN for Kunst og Design deltager traditionen tro med performances, events og udstilling i både det gamle vaskeri på Sundholm og på udstillingsplatformen FABRIKKEN Afd. AC i Amager Centret.
På Sundholm slår vi dørene op til Åbent Hus i et nyt format, med performances, åbne atelierer, børneworkshop og fællesspisning. I Amager Centret indtager billedkunstner Lilibeth Cuenca Rasmussen centerrummet med performancen ”LOOPS & HOOPS”, ligesom udstillingen ”Omniprecensce” af billedkunstner Theis Wendt kan opleves på forskellige lokationer i centret.
Læs mere om aktiviteterne, tid og sted herunder og på artmatter.dk/festival.
Lørdag d. 25. maj
REGENERATIVE FÆLLESSKABER: Del 1 – Åbent Hus på FABRIKKEN
FABRIKKEN for Kunst og Design, Sundholmsvej 46, 2300 Kbh S
kl. 15-18
Gratis
Danmarks største atelierbygning for professionelle billedkunstnere og designere åbner huset lørdag d. 25. maj under overskriften REGENERATIVE FÆLLESSKABER. Traditionen tro åbner flere af FABRIKKENs kunstnere og designere dørene til deres atelierer, holder artist talks, performances og inviterer til åbent værksted for børn og deres voksne.
Performancekunsten udgør omdrejningspunktet for årets fokus på kunstens rolle som regenerativt fællesskab. Billedkunstner Signe Vad har kurateret et program i to dele, der aktiverer FABRIKKENs store produktionshal sammen med kunstnere, lokale aktører på Sundholm og gæster, i en udveksling af ressourcer og samtaler, faciliteret af udvalgte performances.
Til Åbent Hus kl. 15-18 genopføres fire performances i nye rammer, af kunstnerne Eliyah Mesayer, Jonas Okholm Jensen, Jessie Kleemann og Mycelium, fra serien ”Pythias Stemmer” kurateret af Kræ Syndikatet. Sideløbende åbnes ateliererne med udvalgte artist talks, kaffe og kage til overkommelige priser og kreativt værksted for børn kl. 15-17 i FABRIKKENs røde pavillon, ved billedkunstner Esben Klemann og billedkunstlærer Christel Barbara Kraft.
Deltagelse i programmet frem til kl. 18 er gratis for alle og kræver ikke tilmelding.
Find det fulde program for dagen her.
REGENERATIVE FÆLLESSKABER: Del 2 – Performativ Langbordsmiddag
FABRIKKEN for Kunst og Design, Sundholmsvej 46, 2300 Kbh S
kl. 18-20
Pris: 80 kr./pers.
Som afrunding på årets Åbent Hus, runder vi for første gang arrangementet af med en fælles performativ langbordsmiddag. Under overskriften REGENERATIVE FÆLLESSKABER er performancekunsten i år i centrum for samtaler og inspiration til at tænke regenerativt med kunsten som omdrejningspunkt.
Billedkunstner Signe Vad har i forbindelse med Åbent Hus på FABRIKKEN kurateret et program i to dele, der aktiverer FABRIKKENs store produktionshal sammen med kunstnere, lokale aktører på Sundholm og gæster. I programmets 2. del inviteres alle til at mødes over en fælles, vegansk middag med fire serveringer, flettet sammen med korte performances af samarbejdspartnere og kunstnere, der til dagligt arbejder fra deres atelierer på FABRIKKEN for Kunst og Design.
Deltagelse i langbordsmiddagen kl. 18- 20 koster 80 kr. og kræver billet som købes via linket: https://fondenfabrikkenforkunstdesign.ticketbutler.io/da/e/langbordsmiddag2024/
Find det fulde program for dagen her.
Arrangementerne lørdag d. 25. maj arrangeres i samarbejde med Aktivitetshuset Sundholm, Maskinhallen og Bybi, og er støttet af Amager Vest & Amager Øst Lokaludvalg og Nordea Fonden.
Lørdag d. 1. juni
FABRIKKEN Afd. AC #12 – Lilibeth Cuenca Rasmussen: LOOPS & HOOPS
Amager Centret, Reberbanegade 3, 2300 Kbh S
kl. 11-13
Gratis
Oplev billedkunstner Lilibeth Cuenca Rasmussen lede den involverende performance-aktion LOOPS & HOOPS på centertorv, etager og gange i Amager Centret, der blander hulahop og kroppens sorgløse cirkularitet ind i den travle center-koreografi.
Der er 10-15 performere, og smilende indtager de Amager Centeret med svingende hulahopringe og kroppen i bevægelse. Det er lørdag omkring middag, og mens Amagerkanerne shopper, hooper de og laver tricks med ringen. De står i deres egen lille verden, spredt i center-infernoet. Når chancen byder sig, inviterer de forbipasserende centergæster til at hoope med, og blive en del af de cirkulære bevægelseslege. Hulahop er en dynamisk leg, der både spreder positive energier og som for mange skaber associationer til barndommens sorgløse og uforpligtende tidsspilde, som Cuenca Rasmussen introducerer i centeratmosfæren for en stund. Hulahopringene repræsenterer samtidig symbolet på det cirkulære, på cyklus – den kvindelige energi – som kunstneren subtilt spreder med sine smittende, cirkulære bevægelser.
Performancen, der opføres i forbindelse med Art Matter Festival 2024, er det tolvte bidrag til udstillingsplatformen FABRIKKEN Afd. AC.
Hele ugen – frem til d. 30. juni
FABRIKKEN Afd. AC #11 – Theis Wendt: Omnipresence
Amager Centret, Reberbanegade 3, 2300 Kbh S
Gratis
Med ”Omnipresence” indrammer billedkunstner Theis Wendts forskønnede portrætter af smadrede glasfacader på fire af Amager Centrets nøgne betonvægge.
Glas er allestedsnærværende i den kapitalistiske verden. En glasfacade mellem butik og gade fungerer som en usynlig barriere, der samtidig synliggør magtforholdet mellem giver og tager, når glasset er med til at opretholde et potentielt begær. Glasfacadens skrøbelighed er, måske af samme grund, ofte også offer for antikapitalistiske angreb. Billedkunstner Theis Wendt har i sit bidrag til FABRIKKEN Afd. AC taget udgangspunkt i dét som glassets repræsenterer i både kapitalismen og i kritikken af den.
Omnipresence redefinerer den revolutionære æstetik, og forsøger at vende kritikken imod sig selv i håb om at skabe tanker om, hvordan antikapitalismen kan se ud i en hyperkapitalistisk verden. Er kritikkens æstetik dømt til at have et anti-æstetisk udtryk, eller er det muligt at bryde dens æstetiske grænser?
Bidraget er den 11. udstilling på platformen, og kan opleves i centret til og med juni.
FABRIKKEN Afd. AC er en udstillingsplatform, der gør samtidskunsten til en del af indkøbsturen i Amager Centret. I 2020 skabte FABRIKKEN for Kunst og Design platformen, der er flydende og låner butikker, vægge og mellemrum til udstillinger og værkvisninger. Tak til Amager Centret, Amager Øst og Vest Lokaludvalg, 15. Juni fonden, Statens Kunstfond, Spar Nord fonden og Beckett-Fonden for støtte til projektet.