Robotworkshop ved Henrik Menné

Foto: Mille Højerslev Nielsen

Børn og unges møde med robotteknologi, design og billedkunst

Robotworkshop er et tværfagligt undervisningsprojekt med vægt på computer- og robotteknologi, design og billedkunst. Undervisningen vil bestå af en samtale om robotter, hvorefter deltagerne selv skal bygge en robot i hold af 3. Ledninger sættes sammen, motor og sensorer monteres. Robotterne dekoreres, så de får deres eget udtryk og personlighed. Vi ser nærmere på selve programmeringen, og hvad der sker med robotterne, når vi foretager ændringer.

Foto: Mille Højerslev Nielsen

Programmering og design er i fokus

Formålet med workshoppen er:

• At give de deltagende børn og unge (9-16 år) en dybere og mere nuanceret forståelse af den teknologi, der er en integreret del af deres hverdag (smartphones, computere, transportmidler etc.).
• At give deltagerne et indblik i de kreative muligheder, der er i at programmere noget, der kan bevæge sig i den virkelige verden.

Læringsmål

Workshoppen henvender sig til 4.-9. klasse og opfylder læringsmål i fagene billedkunst, håndværk og design, natur/teknologi og fysik/kemi.

WORKSHOP: 8 timer fordelt over to dage
TIDSPUNKT: Forår/sommer og efterår/vinter 2018-19
ELEVER: 4.-9. Klasse samt ungdomsuddannelser
UNDERVISER: Henrik Menné (billedkunstner)

Robotworkshoppen er støttet af Amager Vest Lokal Udvalg og Åben Skole.

Foto: Mille Højerslev Nielsen
Foto: Mille Højerslev Nielsen
Foto: Mille Højerslev Nielsen
Foto: Mille Højerslev Nielsen

Fakta

Henrik Menné er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2002.

I 2014 startede Menné med at undervise på Statens Museum for Kunst. Han har også været gæstelærer på Ærø Højskole og Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Menné arbejder i feltet mellem skulptur, installation og teknologi. Han har bl.a. udstillet på Kunsthal Charlottenborg, Overgaden og Thorvalsens Museum.

Links

Henrik Menné

Relaterede emner

Om FABRIKKEN

Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design er et produktions- og videnscenter i København, hvor professionelle kunstnere o... Læs mere.

Outreach

FABRIKKENs outreach udspringer af en nysgerrighed over for vores nærmeste naboer og medmennesker. FABRIKKEN ligger i... Læs mere.