spaced 3

Et internationalt partnerskab mellem Norden og Australien

FABRIKKEN har indgået et samarbejde med australske IAS (International Art Space) om residency-, produktions- og udstillingsprogrammet spaced3: north by southeast.

3-årigt program

spaced 3: north by southeast er et program, der centrerer sig omkring udveksling mellem nordiske og australske billedkunstnere. Programmet løber over tre år (2016-18) og er kernen i den tredje udgave af spaced; International Art Spaces’ tilbagevendende program af international socialt engageret og kontekst-responsiv kunst. spaced 3 vil undersøge de væsentlige kulturelle, sociale og miljømæssige paralleller mellem de nordiske lande og Australien.

12 projekter

spaced 3 vil omfatte 12 residency-baserede projekter i Danmark, Sverige, Finland, Island og delstaten Western Australia. Alle residencies falder i to dele; den første er dedikeret til research og den anden til produktion. Perioden imellem residencies er beregnet på at tilbyde kunstneren tid til refleksion og til at sikre sig de konceptuelle og logistiske midler til at kunne gennemføre værket.

Udstillinger

De enkelte kunstneres værker vil i første omgang blive udstillet i værtsmiljøerne som en serie af soloudstillinger/events. Dernæst samles værkerne fra alle projektets kunstnere i en storskala gruppeudstilling på the Art Gallery i Western Australia i Perth i 2018 samt i en nordisk kunstinstitution, som endnu ikke er fastlagt. En nedskaleret version af gruppeudstillingen vil derpå rejse til udstillingssteder i hele Australien i 2019-20.

FABRIKKEN skal i dette regi være vært for den australske billedkunstner Danius Kesminas.

Danius Kesminas

Danius Kesminas praksis udspringer af en fluxus-tradition og inkluderer film, poesi, arkitektur, musik, maleri, teater, kritik og destillation. Kesminas var en af ophavsmændene bag det igangværende kunst-musik kollektiv Slave Pianos. Centralt i hans praksis står undersøgelsen af dualiteten mellem globalisering og regionalitet – både indenfor en lokal såvel som en bredere international ramme.

Danius besøgte FABRIKKEN for første gang i august-september 2016.

Billedtekst: Sedulur Gamelan/Gamelan Sisters at National Gallery of Victoria, 2014

Støtte

Projektet er støttet af Statens Kunstfond og IAS.