Sundholms Bakker - kunstnerisk og socialt møderum

Arkitektonisk midtpunkt
Sundholms Bakker er det nye arkitektoniske midtpunkt i feltet mellem FABRIKKEN, Hørgården og de kommende boliger på Sundholm Syd. I samarbejde med Sundholmskvarterets Områdeløft har otte kunstnere fra FABRIKKEN formet en plads med udgangspunkt i kunsten og med et mål om at skabe et socialt samlende fællesareal.

Camilla Nørgård og Peter Callesen har indtaget pladsen på den ene bakketop.

Fra p-plads til et socialt møderum
Tidligere har området fungeret som parkeringsplads samt en art af en bagside for FABRIKKEN og Hørgården. Denne bagside bliver nu forvandlet til en forside, som på en imødekommende måde inviterer til social sammenhæng mellem forskellige punkter.
Udgangspunktet for projektet "pladsen bag fabrikken" har været, at pladsen og værkerne skulle afspejle området og inkludere beboerne med henblik på at skabe lokal forankring. Pladsen er dog midlertidig, eftersom fremtidige byggeplaner er ukendte. Ikke desto mindre er der, med pladsens tilstedeværelse, skabt grobund for en udvidelse af ideen om et større fælles socialt møderum i området.

Sundholms Bakker
Pladsen består hovedsageligt af to bakker med beplantning i fortrinsvis røde farver på den ene bakke og blå på den anden. Bakkerne er tænkt som to højdepunkter omringet af stier samt et friholdt grusareal, hvor kunstinstallationer og udstillinger skal placeres i fremtiden. Hans E. Madsens lysskulptur består af gennemsigtige plader med forskellige farver. Lyset falder igennem disse plader og danner skygger på gruset. En anden skulptur står Camilla Nørgård for. Hun har støbt en bænk i beton med sten, som hun har fundet på pladsen. Bænken er formet som en miniaturemodel af Hørgården. Yderligere er der plantet kastanjetræer, pæretræer, bærbuske m.m. 

De otte kunstnere fra FABRIKKEN for Kunst og Design er: Jobim Jochimsen, Hans E. Madsen, Al Masson, Christina Duelund, Lise Blomberg Andersen, Karin Lorentzen, Camilla Nørgård og Simon B. Nielsen.

Camilla Nørgård i gang med at støbe bænken, som skal stå klar til åbnet hus på lørdag.

Åbent Hus og indvielse af pladsen
Indvielsen af Sundholms Bakker finder sted på lørdag d. 24. maj i anlednignen af FABRIKKENs Åbent Hus arrangement. Klokken 11.00 bydes der velkommen af bl.a. Kultur- og Fritidsborgmesteren, Carl Christian Ebbesen og FABRIKKENs bestyrelsesforkvinde, Anna Krogh. I forbindelse med indvielsen af pladsen vil der være sat plader op til at male på for dermed at vise, hvordan området kan løsnes op for forskellige aktiviteter. 

Nogle arbejder, og andre nyder udsigten. Katten har indtaget den anden bakketop.

Relaterede emner

Åbent Hus 2014

Lørdag d. 24. maj kl. 10.45 - 15.00 holder FABRIKKEN for Kunst og Design åbent hus. Start din dag med kaffe og croi... Læs mere.

Floating Island of Pearls

Strik et kunstværk med Isabel Berglund. Læs mere.

FABRIKKEN siger farvel og byder velkommen

Efter 13 år som daglig leder på Fabrikken har Camilla Nørgaard nu valgt at trække sig tilbage og åbne dørene fo... Læs mere.