- Denne begivenhed er allerede afholdt.
Aflyst: Open Studios #12
oktober 28, 2020 @ 17:00 – 19:00
Grundet Statens nye Covid-19 foranstaltninger er vi desværre nød til at aflyse denne omgang af Open Studio.
Om Open Studios
I samarbejde med kunstnere og designere på FABRIKKEN byder vi indenfor til en serie af Open Studios, hvor du kan få et unikt blik ind i kunstens maskinrum.
Mød nogle af Danmarks fremtrædende samtidskunstnere og designere, som vil fortælle om deres kunstneriske proces og værker. Efter besøg hos hver enkelt, byder FABRIKKEN for Kunst og Design på et glas vin, hvor det vil være muligt at stille flere spørgsmål.
Det koster 30 kr. at deltage, og billetter kan købes via Billetto eller i døren med MobilePay.
OBS: For at sikre god afstand i forhold til COVID-19, er der meget begrænsede pladser til arrangementet. Vi opfordrer derfor til, at du køber din billet i forsalg. Vi sørger for masser af håndsprit og opfordrer alle deltagere til at bære mundbind under atelierbesøgene. Vi følger naturligvis løbende myndighedernes anbefalinger.
Program
MOLLY HASLUND
Molly Haslund er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2005.
Haslunds praksis manifesteres gennem performances, socialt design, objekter, nye medier, tekst og musik. Via skiftende strategier undersøger hun hvordan identitet og sociale hierarkier er intimt forbundne med, og vedvarende forhandles via kropslig gestik, ritualer, og iscenesættelsen af vores fysiske omgivelser. Senest har Molly bl.a. arbejdet med værker, som alle på forskellig vis anvender eller tager afsæt i det offentlige rum.
CLAUS BJERRE
Claus Bjerre er møbeldesigner, kunsthistoriker, kurator og underviser. Bjerre har siden 2000 haft egen tegnestue. Hans daglige arbejde veksler mellem en praktisk tilgang til design og en mere undersøgende teoretisk tilgang, som kommer til udtryk i et eksperimenterende formsprog.
Bjerre arbejder dels med opgaver, der ligger inden for den traditionelle forståelse af design med ting til masseproduktion, indretningsopgaver samt møbeldesign i store og små serier, og dels med mere udviklende og eksperimenterende dele af faget. Her afsøger Bjerre design- og arbejdsmetoder, der kan være med til at skubbe til grænserne for, hvordan design opfattes og bruges.
Gennem eksperimenter med formsprog, materialer og produktionsformer udforsker Bjerre designets funktion, betydning og samfundsrelevans, og undersøger, hvilke nye sociale egenskaber og betydningslag der kan komme til udtryk i design.
ARNFINNUR AMAZEEN
Arnfinnur Amazeen er uddannet fra Det Islandske Kunstakademi og Glasgow School of Art. Amazeens værker er tidligere blevet beskrevet som en slags forvrængning af fundet og forskelligartet materiale, der bliver mixet sammen alt efter, hvad der passer til den givne lejlighed. Manglen på kontekst er lige så væsentlig som det mulige kontekstuelle forhold, der skabes i selve kombinationen af materialer.
Ofte leger Amazeen med sammenstillingen af foto, grafik og tekst – nogle gange som individuelle objekter eller billeder, andre gange i installationer. Råmaterialer indsamles fra forskellige kilder og deres betydning fordrejes undervejs i arbejdsprocessen.